Bazeni Royal Dolphin ROYAL DOLPHIN GROUP

Titro d.o.o
  tel.: +386 5 330 96 10
e-mail: titro@titro.si
Stotinka d.o.o
  tel.: +386 2 80 50 430
e-mail: info@stotinka.si
Bazenska Tehnika d.o.o
  tel.: +385 52 463 136
e-mail: bazenska.tehnika@hi.htnet.hr

Kakšen bazen izbrati?

Danes poznamo precej vrst bazenov, prav tako načinov gradnje. Pri izbiri vrste bazena in načina gradnje velja, da so najcenejši montažni bazeni in najdražji betonski, ki pa so tudi najbolj kvalitetni. Nekje vmes so poliestrski in liner bazeni.

Za izgradnjo so najmanj zahtevni montažni in poliestrski bazeni, ki jih postavimo razmeroma hitro. Montažni bazen lahko postavimo že v nekaj urah. Več dela in znanja pa zahteva postavitev liner in betonskih bazenov.

Način gradnje in vrsto bazena je potrebno prilagoditi od primera do primera, glede na razpoložljiv prostor, želje in možnosti.

Ne glede na način gradnje je pred odločitvijo o gradnji bazena najbolje, da se o prednostih in slabostih različnih tehnik natančneje informirate na obisku pri nas, ali pa vas obiščemo na domu in vam ob ogledu prostora, kjer naj bi stal bazen, pomagamo pri odločitvi.

Tip in obliko bazena si seveda izberete sami, glede na vaše želje in potrebe, mi pa vam bomo primerno svetovali in vam pomagali pri izbiri.

Zgradili in postavili smo že več kot 800 najrazličnejših bazenov večjih od 8 x 4 m, med njimi tudi večje javne bazene.

Samo v letu 2004 pa smo v Sloveniji in na Hrvaškem prodali več kot 1.000 montažnih bazenov.

Kje se nahaja najbližji prodajalec in postavljalec bazenov poglejte tukaj.

Vrste bazenov in načini gradnje

Danes poznamo precej različnih vrst bazenov in tehnik izgradnje. Od najpreprostejših prostostoječih montažnih bazenov, ki jih lahko postavimo tudi sami, do večjih betonskih bazenov, kjer je za postavitev potrebno veliko znanja in izkušenj.

Osnovne značilnosti najpogostejših vrst bazenov vam predstavljamo spodaj. Za podrobnejše informacije pa se obrnite na najbližje podjetje skupine ROYAL DOLPHIN, kjer vam bomo podrobneje predstavili značilnosti posameznih vrst bazenov in vam primerno svetovali pri izbiri.

Montažni bazeni | Poliestrski bazeni | Liner bazeni | Betonski bazeni | Whirlpooli | Plavalno masažni bazeni SWIM-TRIM


 

Montažni bazeni

Montažne bazene delimo na cenovno najugodnejše prostostoječe bazene, ki jih lahko v nekaj urah postavite sami po sistemu "naredi si sam" in vgradne bazene s skoraj klasično bazensko opremo, podobno kot pri običajnih bazenih. Takšen bazen bi težko postavili sami zato je potrebna zunanja strokovna pomoč.

 

Prostostoječi montažni bazen

Prostostoječi montažni bazeni

Prostostoječi bazeni po principu "naredi si sam" so sestavljeni iz kovinskih obodov in notranje obloge iz PVC folije. Montažne bazene postavite na travnato, peščeno ali betonsko podlago.

Prostostoječi montažni bazen vam omogoča, da si v nekaj urah naredite lastno družinsko kopališče.

Komplet običajno vsebuje poleg bazena še čistilno napravo za prečiščevanje vode in lestev.

 

Vgradni montažni bazen

Vgradni montažni bazeni

Bazeni so narejeni iz močne valjane jeklene pločevine v katero se vloži raztegljiva PVC folija debeline 0,6 mm ali celo 0,8 mm. Vložena folija je modre barve.

Okrogle vgradne bazene lahko postavite tudi kot prostostoječ bazen, lahko pa so delno ali v celoti vkopani.

Bazeni ovalnih oblik pa so primerni le za zemeljsko vgradnjo in potrebujejo betonske ali zidane bočne oporne stene.

 

Poliestrski bazen

Poliestrski bazeni

Poliestrski bazeni so narejeni iz umetnih mas, zato so lahko zelo privlačnih oblik in gladkih zaokroženih vogalov. Bazeni omogočajo enostavno vgradnjo in vzdrževanje, ter imajo dolgo življenjsko dobo. Kljub višji ceni od montažnih bazenov se delež poliestrskih bazenov stalno povečuje.

Poliestrski bazeni so lahko v enem kosu vrste "monoblock", ali pa so sestavljeni iz dveh ali več kosov - "modularni". Take bazene spojimo skupaj na gradbišču samem.


Liner bazen

Liner bazeni

Liner bazeni so "novost", ki se hitro uveljavlja. Stene LINER bazenov so lahko narejene iz različnih materialov z različnimi tehnikami in so postavljene ali zgrajene na betonskih podlagah.

Lesene konstrukcije, betonski, siporex, stiroporni ali opečni zidaki, pločevinasti elementi iz 2 mm debele pločevine z oporniki in sestavljive plastične konstrukcije, ki jih lahko učvrstimo z betonom, je le nekaj od možnih tehnik.

 

Betonski bazen

Betonski bazeni

Betonski bazeni so najkakovostnejši in so lahko poljubnih oblik. Ponavadi so obloženi s keramičnimi ploščicami, ali pa le pobarvani s posebno barvo za bazene. V zadnjem času se vse več uporabljajo stekleni in plastični mozaiki, saj imajo poleg estetskega videza še nekatere druge dobre lastnosti.

Še danes velja, da so najboljši ( in najdražji ) betonski bazeni, vendar se vsaka napaka pri načrtovanju in gradnji hitro maščuje. Zato je predpogoj za solidno zgrajen bazen dobro izdelan projekt z natančnimi statičnimi izračuni, ki upoštevajo nosilnost tal, ter sposoben gradbenik, ki izvaja gradbena dela.


Whirlpool

Whirlpooli

Masažni bazeni ( Whirlpooli ) so opremljeni s čistilno napravo, ogrevanjem vode in imajo več vrst masaž. Za delovanje le teh so potrebne 2 do 3 vodne črpalke, od 1,5 do 3 KM, običajno pa še posebna zračna črpalka.

Običajno so opremljeni z elektroniko za krmiljenje naprav, električno zaščito, podvodnimi lučmi, ozonsko dezinfekcijo, itd...


Plavalno masažni bazen SWIM-TRIM

Plavalno masažni bazeni SWIM-TRIM

Poleg klasičnih WHIRLPOOL-ov ponujamo še plavalno-masažne bazene vrste SWIM-TRIM, ki jih izdelujemo v poslovnem združenju ROYAL DOLPHIN in združujejo lastnosti klasičnega WHIRLPOOLA ter malega bazena za plavanje.

» Več o bazenih SWIM-TRIM 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.