Bazeni Royal Dolphin ROYAL DOLPHIN GROUP

Titro d.o.o
  tel.: +386 5 330 96 10
e-mail: titro@titro.si
Stotinka d.o.o
  tel.: +386 2 80 50 430
e-mail: info@stotinka.si
  tel.: :+386 7 30 47 615
e-mail: elis.bazeni@email.si
Bazenska Tehnika d.o.o
  tel.: +385 52 463 136
e-mail: bazenska.tehnika@hi.htnet.hr

Kako vzdrževati vodo v vašem bazenu?

Obiščite spletne strani podjetij Stotinka d.o.o. in Titro d.o.o. , kjer so podrobno opisani vsi postopki za vzdrževanje vode v bazenih.

Našli boste podrobne opise in navodila za več kot 25 različnih izdelkov za uravnavanje pH vrednosti vode, dezinfekcijo vode, uničevaje alg in vzdrževanje bazena pred in po sezoni.

Podrobno je obdelana tudi prva pomoč pri težavah z vodo v bazenu, kjer so opisane najpogostejše težave in njihovi vzroki, ter načini in sredstva za odpravo le teh.

Vzdrževanje vode v bazenu in dezinfekcijska sredstva

Voda v bazenu mora biti vedno čista, brezbarvna in higiensko neoporečna. Pitna voda, ki jo ponavadi uporabimo, da napolnimo naš bazen ustreza tem higienskim zahtevam, vendar kopalci in vplivi okolja vanjo prinašajo nečistočo, glivice in bakterije, ki se v vodi zelo hitro razmnožujejo, še posebej pri temperaturi vode med 20 in 30°C.

Večje delce umazanije lahko preprosto odstranimo s pomočjo vodnega sesalca in filtra. Manjše, nevidne bakterije pa moramo nevtralizirati s pomočjo namenskih sredstev za vzdrževanje vode.

V svoji ponudbi imamo vrhunska sredstva za nego vode nemškega proizvajalca CHEMOFORM. Tradicija razvoja in raziskav skozi 50 let jamči, da vas nikoli ne bo strah stopiti v vodo.

Samoumevno je, da je embalaža narejena tako, da onemogoča nenadzorovano odpiranje ( npr. otrokom ) in da so vsa sredstva ( biocidi ) registrirana pri Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije.

Sredstva za nego vode | Avtomatska regulacija vode


Sredstva za nego vode v bazenu

Sredstva za nego vode v bazenu

Pri negi vode je zelo pomemben vrstni red, po katerem se sredstva za nego vode dodajajo v vodo, zato smo razvili posebno ABC metodo, ki označuje vrstni red dodajanja najpomembnejših skupin preparatov.

Skupine izdelkov so posebej vidno označene že na embalaži, tako bosta dodajanje in uporaba vedno varna in pravilna.

Po skupinah ( in vrstnem redu dodajanja ) ločimo:

A - Uravnavanje pH vrednosti

B - Dezinfekcija vode, kjer imamo več možnosti:

  • dezinfekcija s klorom
  • dezinfekcija z bromom
  • dezinfekcija z aktivnim kisikom

C – Preprečevanje razvoja alg

D – Kosmičenje - preprečevanje motne vode

E – Čiščenje in nega bazenov

F – Posebnosti ( sredstva, ki nam pomagajo odpraviti specifične težave pri vzdrževanju vode in bazenov )

Podrobnejše informacije o sredstvih za vzdrževanje vode in opise vseh izdelkov najdete na straneh podjetij Stotinka d.o.o. in Titro d.o.o.

 

 

Avtomatska regulacija vode

Naprave za avtomatsko regulacijo vode, ki jih običajno namestimo v bazensko strojnico, avtomatsko merijo kvaliteto vode in z uporabo elektronsko krmiljenih dozirnih črpalk spuščajo v vodo potrebne količine sredstev za nego vode.

S takšnimi napravami lahko reguliramo količino prostega klora in pH vrednost ( kislost ) vode.

Poleg tega lahko vodo bistrimo s posebnimi sredstvi za kosmičenje in ji avtomatsko dodajamo potrebne količine algicida.

Avtomatska naprava tako poskrbi za vedno čisto in neoporečno vodo v bazenu, ročno je potrebno le še občasno mehčanje vode s sredstvi, ki preprečujejo nalaganje apnenca in železa na stene bazena.


Avtomatska centrala tip. GUARDIAN

Avtomatska centrala tip. GUARDIAN

GUARDIAN je primer zelo dobre avtomatske centrale za individualne bazene, ki z meritvami pH vrednosti vode in Redox signala krmili doziranje tekočih sredstev za nego vode v bazenu in na ta način vzdržuje kvaliteto vode ( Na sliki ).


Sistem za dezinfekcijo HYPOTAB 20

Vrhunski sistem za dezinfekcijo HYPOTAB 20

HYPOTAB 20 je najnovejša naprava za dezinfekcijo bazenske vode po DIN standardu v individualnih in javnih bazenih in kopališčih. Naprava deluje na 20 g klorove tablete.

HYPOTAB 20 samodejno uravnava pH vrednost vode, dozira potrebne količine klorove raztopine na podlagi meritve prostega klora in hkrati dozira še sredstvo za kosmičenje( Na sliki ).


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.